5 lucruri pe care ar trebui să le consideri înainte de a pune un aparat dentar

Ce investiție este mai bună decât una care îți îmbunătățește în mod direct sănătatea ta?

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri:

Fiecare aparat dentar este diferit. Cel mai ușor mod de a alege unul este să te consulți cu un dentist și să descoperiți împreună cea mai bună soluție pentru situația ta dentară.

  • Aparat dentar Metalic
  • Aparat dentar Transparent
  • Aparat dentar Ceramic
  • Aparat dentar Lingual
  • Aparat dentar Mobil
  • Aparat dentar tip Gutiera

1. Crează un buget

Să fim realiști - aparatele dentare nu sunt ieftine, dar ce investiție este mai bună decât una care îți îmbunătățește în mod direct sănătatea ta? Cunoașterea exactă a costului aparatelor dentare este dificil de estimat, deoarece sănătatea dentară unică a fiecărui pacient și planul de tratament ulterior vor varia. Dar echipa noastră este dedicată furnizării pacienților cu aparate dentare accesibile, astfel încât putem determină costul total înainte de tratamentul inițial. Pentru finanțarea ortodonției, Clinica Dentară Trufaș oferă planuri de plată flexibile în rate. Bugetarea este mult mai eficientă cu un cost real al tratamentului și o înțelegere deplină a opțiunilor de plată!

2. Fă câteva selfie-uri

Imaginile before & after cu zâmbetul tău sunt obligatorii! Captează-ți zâmbetul înainte de a obține aparate dentare, astfel încât odată ce aparatele tale sunt îndepărtate, poți vedea cât de mult s-a schimbat zâmbetul tău. Chiar dacă de obicei nu zâmbești larg, fă o excepție și dă un zâmbet complet pentru aceste poze.

3. Cumpără provizii

Vă recomandăm să vă faceți provizii înainte de a obține aparate dentare. Luați în considerare detalii importante, cum ar fi mesele, gestionarea disconfortului și îngrijirea ortodontică la domiciliu. Pentru mesele post-aparat dentar, luați în considerare pregătirea sau achiziționarea de alimente cu textură moale, cum ar fi supă, piure, înghețată etc. Pentru a gestiona durerea sau disconfortul, asigurați-vă că aveți acasă medicamente pentru ameliorarea durerii (dentistul eliberează o rețetă pentru farmacie) și pachete de gheață.

4. Faceți o programare pentru curățarea dinților

Pe măsură ce vă apropiați de data primei întâlniri, vă recomandăm să programați o curățare dentară. O curățare amănunțită îndepărtează orice acumulare de placă, deoarece placa devine mai dificil de îndepărtat odată ce aparatele dentare sunt puse. Placa neadministrată poate duce la mici pete albe pe dinți, cunoscute sub numele de leziuni. Aceste pete albe încăpățânate indică decalcifierea și pierderea minerală dură cauzată de placă. Prin urmare, pentru a începe călătoria ortodontică pe o notă sănătoasă, programați o curățare cu medicul dentist înainte de a pune aparatul dentar.

5. Alegeți un ortodont de încredere

Pentru a te asigura de o treabă bună, ca un sfat, nu te duce niciodată pe cele mai ieftie servicii. Sunt o mulțime de cazuri în care lipsa de experiență și aparatele ieftine, să lungească perioada de menținere a aparatului sau chiar să provoace probleme care ar putea fi ușor evitate dacă alegem un profesionist cu experiență și un aparat dentar de calitate.

“Un zâmbet îngrijit poate ajuta la un interviu, la o primă impresie de business, la o primă întâlnire cu o persoană pe care vrei să o cucerești. Sunt multe metode de a avea grijă de dantura ta, trebuie doar să îți faci un plan.“

Te invităm la o consultație!

Dacă vrei un plan pentru dinții tăi, te invităm la o consultație. Programează-te completând formularul sau ne poți suna în timpul programului. Primul pas l-ai făcut deja, citind acest articol, acum să facem și un plan!