Cele mai populare 3 tipuri de implanturi dentare. Care este soluția ideală?

3 tipuri de implanturi dentare, care sunt diferențele și care este cel mai potrivit pentru tine?

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale ale dinților folosite pentru a sprijini restaurarea unui dinte sau dinților lipsă, ajutând la oprirea sau prevenirea pierderii osoase a maxilarului. Procedura de implantare este clasificată ca o formă de stomatologie protetică (de înlocuire artificială), dar este, de asemenea, considerată o formă de stomatologie cosmetică.

Oamenii care au pierdut dinții s-ar putea simți prea conștienți de sine pentru a zâmbi sau a vorbi. În plus, mușcătura infeicientă cauzată de pierderea dinților poate avea un efect negativ asupra obiceiurilor alimentare, ducând la probleme secundare de sănătate.

Prin înlocuirea rădăcinilor dentare care lipsesc, implanturile dentare oferă oamenilor stabilitatea necesară pentru a mânca toate alimentele pe care le iubesc, fără a se lupta să mestece. În plus, acestea ajută la stimularea și menținerea osului maxilarului, prevenind pierderea osoasă și contribuind la susținerea trăsăturilor faciale.

Implantul individual

Dacă ați pierdut un singur dinte din cauza unui accident sau din cauza unei boli parodontale, acel dinte poate fi înlocuit folosind un implant dentar. Noul tău dinte va arăta și va funcționa la fel ca ceilalți dinți naturali ai tăi.

Un implant dentar oferă mai multe avantaje față de alte opțiuni de înlocuire a dinților. Pe lângă aspectul și funcționarea ca un dinte natural, un implant dentar poate înlocui un singur dinte fără a sacrifica sănătatea dinților vecini. Deoarece un implant dentar vă va înlocui rădăcina dintelui, osul este mai bine conservat.

Implantul dentar multiplu

Când lipsesc mai mulți dinți frontali, estetica devine o parte importantă a obiectivelor pacientului. Una dintre determinările inițiale înconjoară „linia de zâmbet” a pacientului. În plus față de avantajele evidente ale unui zâmbet restabilit, majoritatea pacienților necesită ca dinții din față să le ofere înapoi capacitatea de a mânca alimentele de care doresc să se bucure.

Implant all-on-4 & all-on-6

Pot doar patru implanturi să înlocuiască toți dinții din partea superioară sau inferioară a gurii? Datorită progreselor în tehnologia implanturilor dentare, răspunsul este un da răsunător!

Recomandăm pentru arcada inferioară un minim de 4 implanturi, iar pentru arcada superioară un minim de 6 implanturi (pentru a avea o susținere bună).

Pentru a înțelege pe deplin această tehnică remarcabilă de înlocuire a dinților, ar trebui să înțelegeți mai întâi ce este un implant dentar. Un implant este un șurub mic de titan care se potrivește în interiorul osului maxilarului și înlocuiește partea rădăcinii unui dinte lipsă. Pentru introducerea implanturilor este necesară o intervenție chirurgicală minoră. Odată ce implantul este la locul său, o coroană este atașată pentru a vă oferi un dinte protetic cu aspect foarte realist și funcțional.

Pe lângă asigurarea faptului că implanturile dvs. sunt fixate permanent, această fuziune osoasă are un alt beneficiu important: poate preveni pierderea osoasă viitoare în maxilar. Acest lucru ajută la menținerea unei structuri faciale mai tinere - și a unei sănătăți orale mai bune. Dar poate cea mai mare surpriză despre arcul complet este cât de repede îți poate transforma viața.

Da, puteți obține un zâmbet strălucitor și nou într-o singură zi

Aici devine cu adevărat interesant: nu aveți nevoie de un implant dentar pentru fiecare dinți lipsă. Tot ce aveți nevoie sunt 6 implanturi așezate cu precizie pe partea de sus a gurii și 4 pe partea de jos, pentru a vă restabili zâmbetul complet. Aceasta este frumusețea arcului complet. Și pentru că implantul este fabricat din titan, are capacitatea unică de a se topi cu osul viu și de a funcționa ca parte a acestuia. Deci, în cele din urmă, implantul dentar devine o parte a maxilarului și servește ca o bază solidă și durabilă pentru noii dinți.